Locatie

Accesul si relieful in zona

La Wolvesland se poate ajunge venind dinspre Petrosani sau dinspre Targu Jiu, pe DN 66.
Urmeaza o intersectie la Livezeni, unde veti remarca cu siguranta indicatorul spre Lupeni. Nu va abateti de la drum si parcurgeti cu incredere aproximativ 20 de km.
Veti ajunge in zona cartierului Braia, unde urmeaza un indicator „Straja”, urmat de un drum asfaltat, numit si „Drumul Crucii”, care va va duce in inima statiunii montane Straja..
Va puteti lasa masina in zona de agrement Braita, unde exista o parcare supravegheata. Luati apoi telegondola care va purta direct spre Wolvesland!

Din defileul Jiului (500-550 m) la 1.548 m Varful Candetu, culmea principala a muntilor Valcan. La SV se afla muntele Dumitra si Varful Tenia, atingand 1621 m in Pasul Valcan, din care coboara lin saua lui Loghin, urmata de Varful Lui Loghin si Varful Cartianu. La 1.868, se inalta abrupt Varful Straja , al doilea ca marime din masiv. Altitudinea se mentine si la Varfurile Mutu si Varful Verde , iar apoi scade pana La Paru de Fier.

Spre SV, altitudinea scade spre Carloabele, unde atinge 1.372 m., pentru a creste treptat pana la Sigleul Mare (1.682 m). Spre sud remarcam varfurile Tenia – Horezu – Zanoaga – Ulmu , Gura Plaiului – Muncelul, Plaiu Mare – Piva, care se intind pe aproximativ 15 km. Iar in nord se inalta culmile Tenia – Dambu Casilor – Mutu – Arvinte, Piatra Radului – Merisoru si Coarnele – Negrii.